torsdag 11. desember 2008

Bøkenes fantastiske verden

Stjernejakten
- En reise ut i verdenrommet

Vi fikk i oppgave å finne en barnebok og skrive litt om den.
Boken jeg valgte heter Stjernejakten av Therese Heine og Victor Tavares.

Jeg syns boken passer til barn fra 3 til 7 år. Fordi det står om planeter og stjernebilder som kanskje kan være litt vanskelig og forstå for barn under 3 år også kan det bli litt for barnslig for barn over 7 år.

Boken handler om en gutt og jente som reiser rundt i verdenrommet.
De besøker forskjellige planeter
og møter stjernebilder som pegasus og store bjørn.

Boken handler om verdensrommet. Besøk på de forskjellige planetene og hva som gjør de forskjellige.

Teksten i boken er skrevet i rim og med enkle ord. Boken beskriver verdensrommet bra og hva som skiller de forskjellige planetene fra hverandre. Bildene er ganske barnslige, men beskriver bra hva teksten sier.

Boken er jo fantasi da, men budskapet til boken kan være at det er lov og drømme og fantasere om ting vi kanskje ikke vet så mye om.

Theresa Heine har jobbet som lærer i mange forskjellige land, men nå jobber hun på Quentin Blake Europe School i Berlin. Theresa skriver dikt for alle aldre samt barnebøker.

Jeg syns en bra barnebok børr være full av fantasi og spenning. Vis boken ikke er interessang følger ikke barna med og blir uintresserte. En barnebok syns jeg også burde ha bilder som illustrerer det som blir sagt, men barna børr fremdelses få muligheten til å lage sine egne bilder i hodet.

Ingen kommentarer: