søndag 23. november 2008



JULEVERKSTED



Jeg og Pernille hadde vanskeligheter med å finne på en original aktivitet for barna fra 3 – 6 år. Men vi valgte barn rundt 6 år som vår målgruppe for aktiviteten. Vi valgte å stimulere syn, finmotorikk og hørsel i vår aktivitet. Syn ved hjelp av farger i brukte, Finmotorikk fordi vi brukte bare hendene til å male og lime ogsånnt også hørsel fordi vi hørte på musikk samtidig.
Siden det snart er jul tenkte vi på juleverksted. Da får barna vært kreative, lekt med farger og i tillegg være tidlig ute med hjemmelagde julegaver til familien. Vi hørte på julemusikk for å komme i julestemning.
Det vi tenkte på å lage er:
Tredimensjonale julebilder. Vi maler på et ark og setter på

forskjellige ting som ispinner, glitter, bomull og stjerner.

Snømenn. Der vi har hvite isoporkuler som vi limer på bomull rundt og maler på øyne, nese, munn og knapper.
Og julestjerner som man kan henge på juletreet eller i vindu. Da bruker man små trepinner som man maler gule og limer dem sammen til forskjellige stjerner.



Og julestjerner som man kan henge på juletreet eller i vindu. Da bruker man små trepinner som man maler gule og limer dem sammen til forskjellige stjerner.

Når vi utførte aktiviteten vår så la vi bare frem det materielle vi tenkte å bruke også får barna selv bestemme om hva de vil bruke til de forskjellige tingene. Vi tror at de lærer best ved å bestemme selv og være kreativ og selvstendig. Når man skal være kreativ og leke med farger er ingenting feil som gjør at alle barna får det til selvom de det blir litt annerledes enn vanlig. Da får alle det til og alle får en god selvfølelse!


1 kommentar:

Anne Marit sa...

Tror spesielt snømannen blir populær - de ble kjempefine. Ting til juletreet pleier også å være populært.