fredag 7. november 2008

Praksis Uke 45.

Som jeg har skrevet før er tirsdager språkdag i barnehagen. Og på tirsdag skulle vi øve på fin motorikken med munnen. Barna ble delt inn i grupper på ca. 4 - 5 barn. Veiledern min og jeg tok med oss 4 barn inn på et annet rom og startet med å si forskjellige regler og rim. Barna kunne de fleste, men lærte også noen nye. Så skulle vi begynne å trimme tungen. Da fortalte veiledern min en fortellig om en gammel kone som måtte vaske huset sitt for det var så skittent. Huset til kona var munnen vår og det hun vasket med var tungen vår. Først skulle hun vaske gulvet, da måtte vi ta tungen nederst i munnen frem og tilbake. Også var det taket, da var det tungen opp i ganen og vaske ordentlig der. Og vinduene var tennene våre. Det var en veldig fin måte å få barna til å bruke tungen på, kontrollere tungen på en måte de kanskje ikke hadde gjort før.
Når vi hadde vasket munnen ordentlig så skulle vi finne ut hvor vi la tungen når vi sa de forskjellige bokstavene. Som f.eks at når man sier N legger man tungen opp i ganen og ned i munnen når man sier A.

Etterhvert ble det litt for vanskelig for barna å konsentrere seg etter å ha sittet så lenge så da var det på tide å bli ferdig.

Ingen kommentarer: